Whiskyträff 43

Sam “?”

Whiskyträff nummer 43 gick av stapeln den 15 februari 2020 hemma hos Sam i Vallentuna. Sam hade denna gång planerat att fresta medlemmarnas smaklökar med tillagad och varm kebabtallrik. Denna gång var vi fulltaliga och funderade på hur i hela friden vi ska kunna få in fler medlemmar, fysiskt.

Denna gång hade Sam varit extra finurlig vad gäller kvällens provningstema. Nu skulle han sätta IGT:s veteraner på prov och bjöd på whisky som tidigare provats i klubben. Dessutom var det inte bara det utan han bjöd på de fyra poängmässigt sämsta whiskysorterna, i alla fall enligt IGT:s samlade kunskap och erfarna gomsegel. Dock underlät medlemmarna sig luras av denna list och identifierade ändå att det var whisky som kanske inte var den bästa poängmässigt sett och resultatet stämde ganska bra överens med hur det blev förra gången dessa whisky testades.

Denna kväll bjöd Björn på en överraskning med en “förprovning” innan ordinarie provning. Ett pris på som innebar att Björn skulle betalas vinnarens nästa provningsavgift utlovades men alla gick bet. Denna whisky kom från Azerbaijan. En överraskande god whisky faktiskt!

Vi tackar alla Sam för en rolig, mysig och välordnad whiskyprovning!