Medlemsregler

Allmänt

Provningsansvarig sköter whiskyinköpen vid varje tillfälle. Den som köper in bestämmer även temat för kvällen. Temat kan t.ex. vara: enbart oberoende buteljerare, region, område, styrka etc. Kravet är att det ska vara single malt whisky och att det ska vara 3 eller 4 flaskor. Den som köper in whiskyn ansvarar för att provningsprotokoll finns tillgängliga. Kom ihåg att spara kvitton då dessa ska lämnas till kassören för utbetalning av likvida medel. Vi blindtestar whiskyn och sätter betyg från 0-10, det man får veta är alkoholhalt. Utöver alkoholhalt är det upp till provningsansvarig att utifrån eget intresse delge mer information. Poäng samt whiskysorter förs sedan in i ett samlat dokument. På hemsidan finns sedan resultatet och annat material som kan intressera medlemmarna. Provningar hålls 3-4 gånger varje år och kommande provningsdatum bestäms vid mötet. Eventuell utsedd reserv skall meddelas om att denna tar kommande möte senast 6 veckor innan avsett datum. Det är även reserven som ska stå för nästkommande möte.

Protokoll för nedladdning och utskrift:

Protokoll med 3 whisky

Protokoll med 4 whisky

Kostnad

En årsavgift på 1.000 kronor ska vara inbetald till kassaansvarig senast den sista januari varje år. Sedan betalar man in 250 kronor inför varje träff. På detta sätt är alla med och ser till att det finns nog med pengar till vettig whisky. Dessa 250 kr ska vara inbetalade senast samma dag som träffen äger rum. Den som inte kan vara med på träffen kan lämna in småflaskor (5 cl) och få ett smakprov från samtliga whisky.

Plats

Den som ansvarar för träffen bistår även med lämplig plats. Dessutom ska värden bistå med lättare mat/tilltugg, ett bra billigt alternativ är korv med bröd. Som tilltugg är det alltid populärt med korv, chips osv. Värden ska även stå för inköp av minst 1 liter öl/man som kan disponeras fritt under kvällen. Övriga förnödenheter kan man om man så önskar ta med sig själv men de betalar man givetvis för själv. Det är upp till provningsansvarig att 4 veckor innan utsett provningsdatum mejla ut kallelse om datum och tid. Förhoppningsvis kommer han snarast att få besked om vilka som dyker upp till träffen. Den som håller i träffen har även till uppgift att ta kort på whiskyflaskorna. Dessa ska efter träffen mejlas till Tomas “Hogshead” för att läggas upp på hemsidan.